Uw systeem exact gemaakt zoals u wenst...

 

Maatwerk systemen

Als u plannen heeft om een websysteem op te zetten zijn er een scala aan mogelijkheden. Wel is het belangrijk om vanaf het begin een goed ontwerp te maken, en altijd rekening houden met schaalbaarheid en uitbreidingen. Een goed advies is hierbij zeker niet overbodig.


Hoe complex is uw systeem ?

Wilt u een eenvoudige webapplicatie of een complex systeem laten bouwen, dit kan van invloed zijn op de keuze van een bepaald framework of de structuur van het te bouwen systeem.


Een open source framework gebruiken

Het gebruiken van een bestaand framework kan in veel gevallen een goede keuze zijn, veel zaken zijn dan vlotter op te zetten. Wel is het soms meer tijdrovend als gedacht wordt men moet zich immers houden aan de structuur en werkwijze van het gekozen framework. Er zijn best veel frameworks welke gebruikt kunnen worden, de een is geschikter voor een kleine applicatie de ander heeft weer andere voordelen. Verder is het qua veiligheid dan steeds weer een zaak van de nieuwste updates bij te houden waarbij soms een framework niet goed wordt bijgehouden, omschakelen is dan weer bijna helemaal opnieuw beginnen.


Een maatwerk applicatie

Als u echt specifieke wensen heeft en uw applicatie zal uniek zijn spreken we van maatwerk. Dit is dus een systeem welke geheel aan uw wensen zal voldoen wat in dit geval belangrijk is goede afpsraken maken met uw internetbedrijf. Vaak is het zo dat de kwaliteit van de applicatie vergeten wordt door alleen naar de functionaliteit te kijken. Een goede kwaliteit hoeft trouwens niet eens zo duur te zijn als men vaak denkt.
Neemt u eventueel gerust even contact met ons op voor advies, wij helpen u graag verder.


De ontwerpfase

De eerste fase die wij hanteren is de zogenaamde ontwerpfase. In deze fase is het zaak om goed op papier te krijgen wat u exact wenst inzake uw systeem. Er wordt als resultaat een functioneel ontwerp gemaakt wat als uitgangspunt gebruikt kan worden voor het maken van het systeem. Intern maken wij daarna ook nog een zogenaamd techinsch ontwerp maar in feite is dit voor u van minder belang.


De ontwikkelfase

De ontwikkelfase is vanzelfsprekend de bouw van de webapplicatie zelf. Dit is in feite de programmeercode schrijven waardoor de in de ontwerpfase bepaalde functionaliteiten hun werking zullen krijgen. De zaak begint als het ware tot leven te komen.


De testfase

Na de zogenaamde ontwikkel of bouwfase is er een prototype systeem ontstaan, nu komt de fase waarin alles door en door getest wordt al dan niet door een aantal derden in te schakelen welke aangeven wat wel en niet optimaal werkt, nu wordt als het ware het systeem steeds aangepast totdat het allemaal werkt zoals u wenst.


De opleverfase

Het systeem is nu door en door getest en in feite klaar voor gebruik. U als klant bent tevreden en wij ook want een tevreden klant is de beste motivatie vinden wij. Het systeem wordt verplaatst naar de locatie welke u wenst, meestal een bepaald domein met een voor het systeem geschikt hostingpakket. De applicatie wordt opgeleverd.


De productiefase

Het systeem is opgeleverd en kan gebruikt worden we noemen dit de productiefase. Nu is uw applicatie online en uw gebruikers kunnen volledig gebruikmaken van de website cq. applicatie. Vaak wil men na verloop van tijd weer aanpassingen en/of uitbreidingen van hun systeem, dan begint dit weer bij de ontwerpfase maar dan vanuit de eerdere fases. Niet alles hoeft opnieuw gemaakt worden immers.


Uitbreidbaarheid van uw webapplicatie

In de meeste gevallen wil men na verloop van tijd aanpassingen en uitbreidingen qua functionaltiet van een eerder gebouwd systeem. Is er bij het begin van de bouw wel overlegd in hoeverre daarmee rekening is gehouden ?. Het is dus van belang te kiezen voor een opbouw welke altijd makkelijk uit te breiden is.


De veiligheid

Veiligheid is zeer belangrijk als het gaat om bv. klantgegevens of andere privacy gevoelige informatie. Overleg daarom altijd goed in hoeverre dit goed geregeld is als u een webapplicatie laat maken. Vaak wordt dit als het ware "vergeten" en kijkt men alleen naar de functionaliteit.