Uw webshop verdient een goede conversie...

 

Webwinkel systeem

Uw product online verkopen is tegenwoordig bijna een vanzelfsprekende zaak. Er zijn dan ook enorm veel manieren om een online shop op te zetten. De keuze voor een bepaald systeem is derhalve niet altijd even eenvoudig, vaak is een op maat gemaakte shop uiteindelijk toch de beste keuze.


Welk shopsysteem past het beste bij uw onderneming ?

Elke webhopeigenaar heeft zijn/haar eigen specifieke wensen als het gaat om welk systeem past het beste in een bepaalde situatie. Ook spelen oa. zaken als de hoeveelheid producten, welke betalingsmethodes zijn wenselijk, wordt er gebruik gemaakt van een dropshipment leverancier of zijn er specifieke maatvoeringen ect. een belangrijke rol als u een systeem kiest.


Nieuwe of bestaande shop

Als u een nieuwe shop wilt beginnen liggen alle opties in feite nog open, wel is dit vaak een keuze die best lastig is, zoals hierboven te lezen is. Bij een bestaande webwinkel is het soms wenselijk om toch over te schakelen naar een ander systeem, derhalve is dit niet altijd eenvoudig een shop omzetten of converteren is dan een mogelijkheid. In hoeverre is mogelijk is en hoeveel werk dit zal kosten hangt af van welk systeem u nu heeft en naar welk systeem u wilt overschakelen.


Hoeveel producten ?

Het aantal producten is niet alleen graadmeter maar ook diverse andere zaken bepalen de keus voor een bepaald systeem. Eigenlijk draait het vooral om het makkelijk kunnen managen van een grote hoeveelheid producten en/of specifieke maatvoeringen bijvoorbeeld.


Zijn uw klantgegevens wel veilig

Zijn uw klantgegevens en/of productgegevens wel veilig ?. Is het een open source systeem welke gevoelig is voor allerlei vormen van spam en/of hackpogingen, wordt dit systeem wel goed bijgehouden door hun ontwikkelaars of beheerders ?. Kortom toch even iets om goed rekening mee te houden.


Heeft u specifieke product specificaties

Geen product is hetzelfde en meestal hebben producten specifieke eigenschappen. Daarom is het vaak toch best lastig om een opensource systeem te gebruiken, omdat deze meestal gemaakt is voor de gewone doorsnee producten. Wel kunnen deze systemen vaak wel weer aangepast worden, de vraag blijft dan wel hoeveel werkuren daar in gaan zitten en zal het resultaat wel voldoende zijn ?.


Hoe belangrijk is de kwaliteit voor u ?

Eigenlijk is het toch vaak een kwestie van kiezen op basis van budget, dat is niet erg en zeker begrijpelijk. Ook hoeft een dure shop ook niet altijd betekenen dat daarmee de kwaliteit gewaarborgd is. Aan de andere kant is het wel vaak zo dat nu kiezen voor het laagste budget op termijn kan zorgen voor extra kosten omdat het systeem toch niet blijkt te voldoen.


Heeft u voldoende kennis in huis ?

Een webshop beheren kan soms best ingewikkeld zijn. Bij het ene systeem is dit eenvoudiger geregeld als bij anderen. Bij het kiezen voor een shopsysteem is het daarom ook van belang rekening te houden met de shopeigenaar. Deze moet er immers goed mee uit de voeten kunnen ?.


Hoe belangrijk is een vlotte communicatie

Als laatste willen we toch ook het internetbedrijf welke uw systeem zal bouwen noemen als aandachtspunt. Hoe belangrijk is het voor u dat deze u goed ondersteund en helpt bij eventuele vragen en/of problemen ?. Vraag ons desgewenst gerust om advies omtrent uw webwinkel wensen, wij helpen u natuurlijk graag verder.