Hoe onderscheidt u zich ?

 

Marketing

Waarmee en hoe onderscheidt uw product en/of onderneming zich in de markt ?, welke zaken gaan goed of zijn er punten die verbeterd kunnen worden. Een goed plan is hierbij van groot belang, uw klant moet immers een goede reden hebben om zaken met u willen doen ipv. anderen die actief zijn in uw marktsegment.


Hoe onderscheidt u zich in de markt ?

Hoe onderscheidt u zich in relatie tot anderen die actief zijn in uw marktsegment ?. Iedere onderneming is uniek of zijn eigen manier komt dit wel goed tot uiting op uw website ?. Kortom hoe profileert u uw product(en) en of dienst(en).


Hoe goed kent u uw doelgroep ?

Weten wat uw doelgroep is en wie ze zijn, of beter gezegd waar liggen hun interresses en wat houdt hun bezig ?. Het defniniëren van uw doelgroep is van cruciaal belang voor een succesvolle marketingscampagne.


Benadering doelgroep ?

Als uw doelgroep zo gedetailleerd mogelijk beschreven is, kunt u zich afvragen op welke manier uw deze groep het meest effectief zou kunnen benaderen. Dit kan zowel offline als online en is afhankelijk zoals hierboven beschreven van uw doelgroep.


Hoe goed kan uw doelgroep u vinden ?

Zijn uw positie's in de grote zoekmachines wel goed als het gaat om de aan uw product(en) of dienst(en) gerelateerde zoektermen ?. Heeft u bv. een adwords campange lopen en is deze goed ingesteld ?, waar en hoe adverteert u op diverse andere manieren ?. Al deze zaken zijn van belang als het gaat om het vindbaar zijn voor uw doelgroep.


Vindt uw doelgroep wel de juiste informatie ?

Als uw doelgroep u makkelijk kan vinden. Of wellicht beter nog u heeft al een grote vanste klantenkring, vinden ze wel de juiste informatie op het juiste moment op uw website ?.


Wat doet u nu aan marketing ?

Heeft u al een marketingsplan opgesteld of laten opstellen ?, in hoeverre is deze succesvol en zou deze nog wel up to date zijn. De tijden veranderen snel immers.


Bent u actief op bv. social media ?

In hoeverre is uw onderneming actief ivm. met uw product(en) en/of dienst(en) op de bekende social media kanalen ?. En houdt u dit wel op regelmatige tijden bij ?. Is de informatie welke u hierop plaatst wel de juiste, kortom spreekt het uw doelgroep wel aan ?. Vraag gerust om advies, wij helpen u graag verder.