De juiste server vinden ...

 

Hosting

Bij hosting is de verscheidenheid in aanbod enorm groot, van spotgoedkoop tot enorme bedragen per maand. Geen pakket is dezelfde en de enorme diversiteit aan servers maakt de keuze vaak niet eenvoudig. Een voor uw systeem geschikte server vinden in relatie tot een optimale laadtijd is toch vaak iets waarover even goed nagedacht dient te worden.


Welk systeem gebruikt uw website ?

Draait uw webapplicatie of website op een eenvoudig systeem of een zwaar CMS ?, dit is erg belangrijk in de keuze van een hostingspakket. Als u draait op een goed gebouwd eenvoudig systeem al dan niet gebruik makend van een caching systeem kunt u veelal met een vrij eenvoudige server volstaan. Als het een zwaar systeem is zoals vaak de grotere opensource systemen dan zult u toch voor een server moeten kiezen die groter en sneller is.


Hoeveel bezoekers heeft uw website ?

Heeft u vele bezoekers per dag dwz. duizenden per dag ?, dan zult u uw hostingskeuze daar op aan moeten passen. Heeft uw website veel minder bezoekers dan is het niet nodig om een te grote, snelle server te nemen.


Hoe snel laden uw webpagina's ?

De laadsnelheid is steeds belangrijker geworden, dit is vooral omdat mensen weinig geduld hebben ze willen binnen een paar seconden uw pagina's kunnen bekijken. Ook qua zoekmachine optimalisatie is dit een belangrijke factor geworden. Kortom let bij het kiezen van een server vooral ook op de snelheid waarmee uw site geladen kan worden.


betrouwbaarheid hostingspartij ?

Het is eigenlijk vanzelfsprekend dat een hostingspartij ook betrouwbaar moet zijn, helaas is dit niet altijd het geval. Let u daar dus ook op bij het kiezen van een hostingsonderneming.


helpdesk hostingspartij ?

Een helpdesk van een hostingspartij dient snel te reageren in geval van problemen met uw website, hoeveel waarde hecht u hieraan ?.


locatie server?

Wat is de fysieke locatie van de server waar uw website op draait ?, dit is belangrijk als het gaat om de laadtijd, maar ook voor de communicatie met de hostingspartij. Ook kan het invloed hebben op de posities in de zoekmachines, een Nederlandse website is dan ook het beste uit met een server gevestigd in ons eigen land.


Budget hosting ?

Voor de goedkoopste hostingsoplossing kiezen kan op zich een keuze zijn, derhalve kunt u in dat geval vaak rekenen op een helpdesk die slecht bereikbaar is, of een server die minder presteert, vaak kost u dit op langere termijn meer als het oplevert. Aan de andere kant hoeft goede hosting echt niet altijd de duurste oplossing te zijn. Neem voor advies gerust even contact met ons op.